Kalkstensbrott och militärpress

Igår kom min syster, som varit på semester, hem till Örebro, vilket jag verkligen uppskattar då hon är den bästa vän jag har i den här staden. Jag har, under tiden hon varit borta, vattnat hennes blommor och mot förmodan skött dem riktigt bra (jag har inga"gröna fingrar", växter som kommer in i mitt hem brukar tyvärr, och ganska omgående, dö) och fick därför en present. Jag älskar presenter och blev självklart jätteglad!
 
I samband med att jag fick min present åkte vi ut till Lanna kalkbrott (eller egentligen fick jag presenten i samband med att vi åkte dit, men skitsamma) för att sola och bada. I kalkstensbrottet kan man hoppa från klippor, något som jag gärna gjorde sist jag var där förra sommaren, men inte idag. Jag har blivit så sjukt jävla feg! Eller som jag väljer att se det, min hjärna har utvecklats och jag förstår RISKERNA med att hoppa ifrån branta, höga klippstenar (slå i klippväggen och skrapa upp hela kroppen, slå huvudet i botten och bli förlamad, få hjärtstillestånd av den som dödsångest som ofrivilligt uppstår innan hopp ifrån ett stup, etc.) bättre än vad jag uppenbarligen gjorde för ett år sedan. 
 
Sammafattningsvis var kalkbrottsbesöket mycket lyckat. Sol, bad och inga hopp! Vistelsen resulterade för min del i extrema bikiniränder och lite soleksem. Jag har inte legat i solen mer än en och en halv timme i sommar så detta kom inte som någon överraskning men jag gillar brännan och soleksemen är antagligen borta imorgon. 
 
Efter sol och bad gick jag till gymmet där jag pressade upp min tyngsta militärpress hittills. FAN vad jag fick kämpa men har man besämt sig så går det! Oftast i alla fall. 
 
Nu väntar jag på att min sambo ska komma hem. Blir en tidig kväll men imorgon åker vi upp till Mora. Längtar!!

Zoo!

I torsdags tog Robin med mig på utflykt. Jag hade ingen aning om vart vi skulle men bilen gick mot Eskilstuna och Parken Zoo där vi måste varit det enda paret utan barn. Varför är det bara barnfamiljer på Zoo? Det är väl roligt att kolla på djur fast att man är vuxen? Dagen var jättemysig och jag gillade alla djur utom fiskarna (skitäckliga), getterna (läskiga eftersom de gick lösa) och sköldpaddorna (tråkiga). 
 
Förutom att kolla på djuren åkte jag fritt fall. Visserligen var det "bara" 20 meter högt typ men det räckte för mig som tycker det suger roligt i magen av att åka vanlig hiss. Tyvärr fick inte Robin plats så jag fick åka själv. 
 
Väl hemma åkte vi ner och tränade. Hade bänk som huvudövning och det gick inte bra. Antagligen på grund av att vi gått runt i den 30-gradiga värmen hela dagen och var allmänt matta. Visserligen gick det inte pissdåligt, jag gjorde en 4:a på 55 kg precis som förra gången jag körde på 55, men jag vill ju öka varje pass! Det är dock inte realistiskt, enligt Robin och han kan ju det där. Bad och sedan dusch, charkisar och Orange is the New Black fick avsluta en mycket bra dag. 
 
Robin körde till Eskilstuna. Dels för att jag inte visste att vi skulle dit, dels för att han aldrig åkt med mig för att han inte vågar. 
 
Surikater!
 
Apor! (Dåligt tagen bild, jag vet!)
 
Alpacka (eller vad den hette)!
 
Tiger!
Robin passade på att nätverka.
 
 
 

Svett, träning och dejt

Jag vet att jag tjatat om vår varma lägenhet förut men det är FRUKTANSVÄRT och eftersom jag pluggar den här sommaren spenderar jag för mycket tid här inne. Det är så varmt att man svettas konstant och nätterna ska vi inte tala om. Resorb och blöta, kalla handdukar på fossingar är nästan ett måste för att överleva. Det är tur för Robin att han jobbar och får komma bort de flesta dagar eftersom han svettas ännu mer än mig (inte så konstigt men tanke på att han, för det första är kille, och för det andra väger mer än tre gånger så mycket som mig). 
 
Träningen gick väldigt bra förra veckan. Jag fick till mina knäböj bättre än förut och även bryggan i bänken. Mycket roligt! Marklyften går framåt men inte som böjen och bänken. Jag gillar inte mark speciellt mycket. Jag tycker det är knöligt och svårt och är inte speciellt bra i den och om det är något jag inte gillar så är det när jag är dålig på saker. Det jag är dålig på brukar jag undvika men det kan jag inte göra med marklyften. Det är bara att nöta så kanske jag någon gång får upp typ 200 kg (SKOJA!). 
 
I helgen har Robin varit ledig. Jättemysigt att få umgås med varandra två hela dagar. I lördags såg vi på Breaking Bad (det är verkligen en bra serie!) hela förmiddagen, sedan åkte vi och tränade för att avsluta dagen med mer Breaking Bad och charkisar. Igår hade vi städ- och tvättdag. Och så låg vi ute på gräset och solade en kvart eller så. Mer orkade vi inte. Jag blir så otroligt jävla rastlös av att ligga på backen och glo upp i himlen. Om jag lyssnar på pod eller läser en bok kan jag klara en timme men annars är det kört. Hur jag som ung klarade av att pressa i flera timmar är för mig en gåta. Det är tur att jag snabbt får färg och blir okej-brun av relativt korta stunder i solen så att jag slipper se ut som en snögubbe trots att det är juli. Men i och för sig. Hellre snögubbe än Donatella Versace. 
 
På kvällen igår hade vi veckans dejt. Vi har börjat med det, en dejt varje vecka vilket är skitmysigt och ett bra förslag till alla par. I alla fall, Robin hade bokat bord på La Pampa där jag aldrig varit förut men det var asgod mat och bra service. Och världens bästa sällskap såklart. Efter middagen vandrade vi vidare till ett biljardställe jag heller aldrig varit på (jag har aldrig spelat biljard överhuvudtaget). Spelade två omgångar, eller två set, eller vad man nu säger och det blev 1-1. Otroligt nog, eftersom jag var urusel och knappt prickade bollarna. 
 
Bänkpress är det roligaste i träningen. 
 
Charkisar!
 
Att ta en selfie med sin pojkvän när han är 194 cm lång och man själv 154 är svårt, vilket denna bild från gårdagen är ett bevis på. (Och slottet i bakgrunden kom knappt med alls.)
 
Jag och min biljardmin.
 

SM i Borås och Mora

Som jag skrev i tidigare inlägg så var jag, Robin och min familj iväg till Borås och SM-veckan. Vi bodde i Tollered på Nääs fabriker vilket är ett jättetrevligt hotell med tvåvåningsrum och sjöutsikt. Man kunde både basta och bada och åka båt. Vi gjorde dessvärre inget av detta på grund av tidsbrist. Vi kom dit på fredag kväll och då var det bara att installera sig och gå ner och äta middag för att sedan ta tidig kväll och ladda för SM. Jag behövde väl inte ladda men Robin som skulle tävla dagen efter.
 
Tävlingen på lördag var sedan EXTREMT spännande och jag både svettades och var illamående av nervositet när min fina, älskade kille gjorde sina lyft. Han var och är väldigt duktig men förlorade tyvärr guldet till en före detta dopingavstängd lyftare. Personligen anser jag att det bör vara LIVSTIDSAVSTÄNGNING för personer som dopat sig med hjälp av hormoner men det är bara två år om jag minns det rätt?!
 
Efter tävlingen, som ägde rum i Borås, åkte vi tillbaka till hotellet där vi hade en mysig kväll men middag och drink. Robin var väldigt trött av förklarliga skäl så det blev en ganska tidig kväll på lördagen med.
 
På söndag åkte vi hem till Örebro men jag fick ett infall och följde med mina föräldrar upp till Mora för att förlänga semestern ytterligare ett par dagar.
 
Nu är jag i alla fall hemma i vår kokheta lägenhet i Örebro igen. I dag är det visserligen inte speciellt varmt men både igår och i förrgår var det 38 grader här inne, trots vidöppna fönster och fläkten igång. Jag tycker det är töntigt att klaga på värmen i Sverige eftersom det bara är varmt några dagar per år men det skiter jag i just nu för DET ÄR JOBBIGT ATT BO I EN BASTU! Jag vill ha balkong och pool och kunna doppa huvudet i svalkande vatten när det är som varmast på dagen! Och jag vill bo i hus! Helst med dykavstånd till havet.
 
Jaja, det är snart vinter och då klagar vi på kyla istället. Dessutom kan jag ställa mig i duschen ett tag, i iskallt vatten. Eller just det! Jag klarar ju inte av att duscha kallt, det är för obehagligt! När jag var som sjukast i anorexi duschade jag alltid i isvatten, i typ 30-40 minuter. Bara för att PLÅGA MIG SJÄLV. Sinnessjukt! Det skulle jag som sagt aldrig palla idag. Och på tal om anorexi och tiden jag var sjuk. Jag uppdaterade den andra bloggen igår och även imorse. Så kika in där om ni vill läsa fortsättningen på historien! 
 
Nedervåningen av hotellrummet. 
 
Jag och Robin.
 
Hotellets "gård".
 
Robin som ska knäböja! 
 
Räkor i Mora. Jag ÄLSKAR räkor! Däremot älskar jag inte att skala dem.
 
Sixten badar.
 
Jag badar.
 
Tillbaka i Örebro. VARMT! 

RSS 2.0