Ben, bröst, bänkfail

Igår körde jag ben på gymmet och det gick jättebra trots att jag svettades så mycket att stången höll på att glida av axlarna när jag skule göra knäböj/utfall. Det var länge sen jag kände sådan POWER när jag tränade så det blev ett långt pass med många set och reps. Mina ben gör väldigt ont idag. 
 
Idag har jag lunchat med min syster på stan. Cyklade dit i spöregn, blev dyngblöt men det var ändå värt det. Åt på saluhallen som har öppnat här i Örebro. God mat och trevligt att hänga med syrran. Det är vår nya veckotradition, lunch tillsammans varje fredag (fast idag var det torsdag).
 
Ikväll rev jag av ett bröst- och axelpass. Kände mig väldigt stark så jag lade på min maxvikt och gjorde en tvåa (jag har gjort en trea som mest på den vikten) i bänken efter att ha kört 5 set på 5-6 reps på en lägre vikt. Sen ville jag reppa lite efter alla tunga 5:or men tyckte redan efter ett set "lätta" 8:or att jag var för stark för att inte ta till vara på det en dag som denna. Sagt och gjort. Lassade på vikt igen och det gick bra första set (det var visserligen jävligt tungt men jag fick upp stången). Sen gick det inte lika bra. Jag failade ganska rejält utan att ha pass. Hahahahaha! Tur att Amanda kom och räddade mig. Jag har ännu en gång överskattat min egen styrka.
 
Nu ska jag duscha, äta, sova!

IRRITERANDE JÄVLA PMS!!!!!

Jag VET att jag gnäller mycket på min pms men jag tycker jag har rätt att göra det. Att i nästan två veckor varje månad vara arg, ledsen, irriterad, svullen, tjock, illamående, ha huvudvärk och börja gråta för ingenting gör en trött och uppgiven. Och nu var jag supertaggad på ett benpass men är alldeles för illamående för att ta mig till gymmet och att träna ben när man mår illa från början är faktiskt ingen bra idé. Fjärde vilodagen i rad blir det och jag kunde inte vara mer bitter. 
 

Svettas

Har ägnat hela förmiddagen åt att plugga, halva eftermiddagen åt att städa och resten åt att powernappa och powerwalka. Jag är otroligt trött idag. Och varm! På min powerwalk blev jag så svettig att jag i princip kunde vrida ur mina kläder men det är inget jag ser som negativt. Ju mer vältränad man är desto bättre är kroppen på att börja svetta för att kyla ner sig. Man behöver alltså inte känna sig som en otränad tjockis bara för att man svettas mycket när man rör sig för det är inte. Och att man svettas mycket är absolut inte synonymt med att man tycker det är jobbigt och speciellt ansträngande. 
 
Om ett par timmar ska jag iväg till gymmet för mitt favoritpass ben. Längtar!
 

Älska mig

I fredags åkte jag och Madeleine ner till Stockholm för att se Alex Schulmans show "Älska mig". På ett bastuhett Maximteatern såg vi showen som var fantastisk och mycket tänkvärd. Jag har alltid gillat Schulmans texter och föreställningen var som att få en hel bok uppläst för sig. Rekommenderar alla att gå och se den! Vi gick på vårens sista föreställning men den kommer tillbaka i höst och då gör han även turné runt om i Sverige.
 
Efter showen mötte vi upp Julia, Jeta och PJ och drack drinkar på ett par ställen innan mina små fossingar protesterade så starkt att vi var tvungna att åka hem. (Note to self: Begränsa antalet pw:s till max två timmar om dagen!) 
 
Igår morse vaknade jag klockan 7 och var alldeles för rastlös för att somna om. Gick upp och ut på en minipromenad för att syrran skulle få sova lite längre. Sen åt vi hotellfrulle. Världens mest överskattade grej kan jag tycka men det var gott, det var det.
 
Nu är jag hemma igen och funderar över varför jag inte bor i Stockholm. Jag ÄLSKAR den staden ju! Men jag vet ju varför jag bor i Örebro och inte där. Jag var nämligen inte smart nog att komma in på civilekonom på Stockholms universitet, det fattades ett par mvg:n tyvärr. Jaja, some day, baby!
 
Idag lider jag av min fruktansvärda pms och vill inte göra någonting alls förutom att lappa till alla jag stör mig på vilket är varenda människa jag stöter på. Jag var på affären förut och kokade inombords av alla skrikiga ungar och pensiönärer som blockerade min väg. Att sedan köerna till kassorna var kilometerlånga fick mig nästan att skrika ut min frustration högt. Men det gjorde jag inte. Jag köade, betalade mina varorna och cyklade hem.
 
Nu ska jag svara på klientmejl och laga matlådor. 
 
 
 
 

130513

(Jag inser att jag är sämst i världen på att uppdatera och att det nästan gått två hela veckor sedan jag skrev något sist. Egentligen har jag väldigt mycket jag vill skriva men jag vet i dagsläget inte om jag är beredd att dela med mig av allt.)
 
I onsdags åkte jag upp till Mora för några dagar med familjen vilket verkligen behövs ibland. Att få komma hem till mamma och pappa, få mat lagad och framdukad på bordet, en gosig hund i knät och massor av kärlek kan göra mig glad även om jag är inne i den djupaste PMS-svackan.
 
En kväll följde jag med mamma på Bodypump på mitt gamla gym. Jätteroligt verkligen, men eftersom jag inte tagit en enda BP-klass på två år var det svårt att veta hur mycket jag skulle lassa på. För typ första gången i världshistorien UNDERSKATTADE jag min egen styrka och lade på FÖR LITE vikt. Jag blev i vilket fall svettig men träningsvärken dagen efter uteblev. (I vanliga fall när jag befinner mig bland vikter tror jag att jag är svinstark och kan lyfta hela gymmet vilket ibland resulterar i att jag ramlar ur benpressar eller hänger som en vante och dinglar i latsdragsstänger.)
 
Jag har även varit ner på Mora (man säger inte "ner på stan" på småorter eftersom det inte är någon "stad") och shoppat. Två par träningstajts, ett par vanliga tajts, ett träningslinne, två vanliga linnen, två partylinnen, en kofta, åtta par strumpor och en BH fick följa med hem. Mycket nöjd med samtliga köp, man blir glad av att shoppa.
 
Lördagskvällen var ändå bäst för då träffade jag Hanna, min bästa vän som jag nästan aldrig träffar (två år sen sist. TVÅ FUCKING ÅR!) men som känner mig innan och utan ändå. Vi åt middag ihop, drack vin och kollade på den revy som vår klass satte ihop som slutproduktion i trean på gymnasiet. Det gick upp för både henne och mig hur jävla duktiga vi var. Och söta! Jättsöta och snygga och allt det där. Ändå var vi inte nöjda då. Varför är man aldrig nöjd?
 
Igår när jag skulle åka hem träffade jag Emil på tåget. Fina, fina Emil som gick i samma klass under hela gymnasiet. Resan från Mora till Borlänge gick väldigt snabbt och vi hann avverka både det ena och andra ämnet. Precis som med Hanna är Emil en sådan vän som jag nästan aldrig träffar men som det känns så bra och naturligt med när jag väl gör det. Riktiga vänner tror jag det kallas.
 
(Jag saknar verkligen gymnasiettiden och framför allt min klass. Förutom att det var väldigt roligt att dansa och spela teater så var vi så himla sammansvetsade. Visste i princip allt om varandra.)
 
 
 
 

1 maj

Godmorgon! FANTASTISKT väder ute idag. Strålande sol och ingen blåst! Det har blåst väldigt mycket ett tag nu och det finns ingenting som gör mig så provocerad och irriterad som blåst, speciellt när jag cyklar och har läppglans på läpparna. Ni vet, man trampar och trampar men kommer ingenstans samtidigt som håret dessutom blåset rätt in i läppglanset, fastnar och så ser man nada till råga på allt. Kommer ingenstans, ser ingenting. Väldigt kul. Not! Blir arg bara jag tänker på det. Men som sagt, idag, strålande sol och ingen blåst! Tjo!
 
Igår var det Valborg men eftersom jag fick min fylla i lördags tog jag det väldigt lugnt igår. Cyklade till gymmet, tränade bröst, axlar och triceps, sprang 3 km, cyklade hem, åt 190 gram godis och en snickers och somnade klockan 22 trots sockerchock. Well, är man gammal så är man.
 
Dagens planer: 
- Få fräknar i solen.
- Promenera med Amanda.
- Mosa ryggen, slakta biceps, springa.
- Se gårdagens avsnitt av Biggest Loser (jag har inte sjuan och kan inte kolla live).
 

RSS 2.0