Varför är det så fult att vara nöjd med sin kropp?

Igår postade jag ännu en "skrytbild" på Instagram. Där talade jag om att jag är nöjd med min kropp och vad jag åstadkommit, både muskulärt men också känslomässigt ( jag är nämligen fd. anorektiker, fd. träningsnarkoman, fd. bulimiker).
 
Jag vet inte jag, men jag har fått både den ena kommentaren värre än den andra men gemensamt för dessa är att det inte är okej att "exponera sig" så som jag gör. Jag är för självgod, jag ser ut som "hel karl", jag är äcklig, jag är än det ena, än det andra. Jag är fel, helt enkelt.
 
Kanske att det sticker i ögonen på folk när jag postar bilder, kanske att somliga tycker att jag är självgod, självupptagen och skryter, tycker jag är bättre än någon annan, kanske att folk även tror att jag egentligen inte trivs med mig själv, att jag bara vill ha "likes" och bekräftelse genom att lägga upp halvnakna bilder på mig själv, kanske att folk tror att jag lägger ut bilder för att visa hur "duktig" jag varit som tränat...
 
Jag ska berätta, en gång för alla, hur det ligger till. 
 
Jag är stolt över att jag lyckats få en kropp som jag trivs med. Jag är stolt över att jag faktiskt tycker att jag är fin och kan SÄGA det. Jag är stolt över att jag trivs trots att jag inte alls är deffad i dagsläget. Visst, jag saknar mina synliga magrutor och de ådror som slingrade sig som ormar över mina armarna i höstas, vissa dagar saknar jag att ha mindre underhudsfett (speciellt när jag har PMS och känner mig som en fet flodhäst) men ÖVERLAG gillar jag min kropp. Och jag tycker inte jag är bättre än någon annan för att jag har träning som mitt främsta intresse. 
 
Att det ska vara så fult att vara nöjd med sin kropp och även visa upp den i sociala medier gör mig ledsen. Att posta bilder på sin nyvaxade bil som man putsat i flera timmar är okej, att posta bilder på sig själv när man tränat/sminkat sig/varit hos frissan/whatever är inte okej., det är bara "ytligt". I alla fall inte om man är en liten tjej från landet som snackar dalmål och inte är det minsta känd. Situationen hade naturligtvis varit annorlunda om jag hetat Ahlson eller Bäckman i efternamn.
 
Att jag spänner mina lår, visar mitt arsle i profil (som jag är oerhört nöjd med. Att gå från platt röv till putröv är jobbigare än de flesta tror, oavsett gener), spänner en biceps som utvecklas för varje vecka osv. är enligt vissa bara vidrigt, bekräftelsesökande, horigt "likes"-jagande, etc, etc. men för MIG är det inte så och för MIG är det väldigt konstigt att man följer någon på Instagram som man uppenbarligen stör sig på.
 
Enough said!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0