Mora, bensträckning, axelont, måndagsmys, m.m.

Torsdagens benpass gick åt helvete. Jag mosade på bra i benpressen som första övning eftersom alla skivstänger var upptagna. Jag vill helst köra böj som första övning, det är där jag vill kötta tyngst men som sagt, allt var upptaget. Benpressen gick hursom bra, smithutfallen med men när jag äntligen kom till böjen klarade jag knappt stången, det gjorde så jävla ont i ljumsken att jag fick ge upp. Jag ger inte upp och om jag gör det har jag väldigt ont. Som i torsdags. Åkte hem skitsur i spöregn.
 
I fredags rev jag av ett väldigt bra axelpass på förmiddagen innan jag åkte upp till Mora där jag hade en fantastisk helg förutom att jag hade svinont i min vänsteraxel. Är det inte det ena är det det andra. Min kropp verkar rasa ihop och jag är inte ens 25! Kanske att jag borde gå och få massage, eller att jag borde gå till en naprapat och knäcka till min leder och muskler.
 
I söndags fick jag ändå till ett ryggpass men att ha ont i en axel och dra mark är inget jag rekommenderar, det blev inte direkt bättre efteråt.
 
I måndags tog jag vila, min kropp ville ha det och då fick den det. Åkte ändå ner på gymmet för att mäta en klient innan jag åkte hem och hade vinkväll med någon.
 
I tisdags var jag så himla, himla trött men benpasset gick bra om man tänker skademässigt, jag kände inte något alls i ljumsken. Däremot var jag svag som en liten fyra-åring. Orkade ingenting men kämpade mig igenom passet utan att börja gråta. 
 
Igår skulle jag träna bröst men efter att ha försökt bänkpressa med dåliga resultat (klarade inte uppvärmningsseten utan att få skitont i axeln) och även hantelpressa med samma kassa utdelning fick jag erkänna för mig själv att jag inte kunde träna bröst på grund av axeln. Blev ett armpass istället. Gick okej men inte bra. 
 
Idag har jag fortfarande ont i axeln och även nackspärr och halsont. What the fuck? Håller jag på att gå sönder helt och hållet? VILA idag och hålla tummarna för att det känns bättre med allt imorgon.
 
Förra veckan startade jag upp en ny blogg. En blogg där jag skriver min bok med nya inlägg/kapitel varje dag. Den är lösenordsskyddad i dagsläget, kanske att jag tar bort det sedan eftersom alla som frågar får lösenordet ändå. Vill ni få tillgång till bokbloggen tar ni kontakt med mig, antingen genom Facebook eller på mejladressen smalastvinner@gmail.com.

Klassblöt!!

Jag har varit nere på stan och lunchat med min syrran. När jag cyklade dit regnade det inte, tog därför klänning och sandaler eftersom jag hatar att ha på mig brallor. När vi sedan hade lunchat klart SPÖREGNADE det, verkligen öste ner. Det är inte alls trevligt att cykla i regn så istället för att åka hem gick jag i affärer, köpte leksak till Sixten och ett glittrigt mobilskal till mig, kollade på skor och kläder, letade efter den bodylotionen jag använder utan framgång (den verkar bara säljas på ICA Maxi, världigt osmidigt). Efter ungefär en timme ville jag ändå hem men regnet hade inte avtagit ens litegrann, det hade snarare blivit värre. Men men kan inte gå och vänta på uppehåll hela dagen. Jag cyklade helt enkelt hem.
 
När jag, efter vad som kändes som femton timmar, äntligen kom innanför dörren i min lägenhet var jag klassblöt (klassblöt är tydligen inte ett ord man kan använda, enligt Madeleine, men jag gör det ändå. Det finns inget annat ord som beskriver hur det känns när man är riktigt, jävla dyngsur än just klassblöt), ända in till underkläderna. Dagar som denna vill jag ha en bil!!! 
 
Nu ska jag bädda vika kläder och diska innan jag ger mig ut i regnhelvetet igen för att träna beeen. DET ÄR LEGDAY 2 IDAG!

TANGERAT PB I BÄNK, JAAA!

Alltså träningen har gått så jävla bra hela veckan och idag tangerade jag mitt personbästa i bänk! Jag är pinsamt svag i bänk, i bröst överhuvudtaget egentligen MEN jag måste tänka var jag började!
 
För två år sedan kunde jag knappt lyfta stången (20 kg) från ställningen ner till bröstet och verkligen INTE pressa upp den igen. Idag gjorde jag utan svårigheter en 3:a (alltså tre repetitioner) på 50 kg. "Papper!" som gymnördar, brukar säga. 
 
Ja, idag var jag faktiskt NÖJD över mig själv när jag cyklade hem från ÖKIS, jag kunde inte ha pressat mig mer än vad jag gjorde i bänken (inte utan att ha blivit några tänder fattigare i alla fall) och inte i de andra övningarna heller. 
 
 
 
 
 

Ny fräsch vecka

Måndag idag och ni som följt min blogg förut vet att jag älskar måndagar. Ny fräsch vecka och nya fräscha möjligheter! Jag är däremot inte så fräsch just nu, jag är faktiskt skitäcklig och alldeles klibbig av svett. Kom nämligen hem från gymmet för några minuter sedan och idag körde jag ben. Det blev ett riktigt bra pass, så bra att jag för en stund trodde att jag både skulle tuppa av och kräkas av utmattning.
 
Jag får ganska många frågor om hur mina benpass ser ut. Såhär såg det ut idag:
 
5 set knäböj (6-10 reps)
5 set utfall med fri stång (10-12 reps)
9 set benspark (6-15 reps)
4 set benpress (12 reps)
3 set utfall i smith med ena foten på bänk (12 reps)
3 set stående lårcurl (8 reps)
3 set liggande lårcurl (12 reps)
3 set vadpress (20 reps)
 
Stretch på det och cykel hem på skakiga ben i 3 km. 
 
Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen, bli lika fräsch som den nya veckan men jag måste samla krafter först. Sedan ska jag äta MAT och SOVA.

Ännu en toppenhelg!

Jag har haft ännu en toppenhelg!
 
Började fredagen med ett armpass eftersom jag inte kom iväg på det i torsdags. Jag har väldigt svårt att motviera mig till armpass, jag vill liksom TA III! Missförstå mig rätt nu, att bicepscurla är sjukt jobbigt, men den jobbiga känslan är väldigt koncentrerad till en liten, liten del av kroppen. Samma sak med tricpes. När man knäböjer, för att ta ett exempel, blir hela kroppen involverad och den kraftansträngningen älskar jag, det är en helt annan grej än att bara pumpa upp armarna. Jag har under våren plockat bort mitt armpass (kört biceps med rygg, triceps med axlar eller bröst) just av den anledningen jag nyss nämnde men eftersom jag verkligen vill ha muskliga armar har jag satt in de "rena" armpassen igen.
 
Trots min inte allför pigga inställning blev det ett väldigt bra pass. Jag har ätit pinsamma mängder socker den senaste tiden, varje kväll i princip, och det ger tryck vill jag lova. Det är det enda positiva med det dock. Jag är konstant vätskig i kroppen (det är riktigt jobbigt när man ska dra på sig brallor. Thank God för värmeböljan. Klänningar är det enda jag använder när jag heter "Vattensäng" i andranamn), orolig för tänderna och livrädd för diabetes. SOCKER ÄR INTE BRA! Från och med imorgon äter jag skiten på helgerna. (Jag vet att jag sagt det förr men denna gång ÄR DET PÅ RIKTIGT!) Dessutom gillar jag inte att känna att jag MÅSTE HA något, beroenden är tråkiga liksom. Jag vill vara en fri människa. Sockerfri.
 
I fredags kväll kom mamma och pappa till Örebro. Igår åkte vi till ett kalkstensbrott och solade, badade och hoppade från klippor (eller vi, JAG rättare sagt. De andra tyckte att det var "för högt". Vafan, 4-5 meter är väl bara roligt?! Suger till lite i magen och sedan är man nere i vattnet och lite gladare än förut. Synd att det inte fanns några 20-metersklippor, då hade suget i magen varat längre än en och en halv sekund). 
 

På kvällen mötte jag upp gänget (delar av gänget) jag gick min kostrådgivarutbilning med på stan för middag, drinkar och utgång. Riktigt roligt! 
 
Idag har jag inte gjort supermycket. Solat, jobbat (kostrådgivning), fikat och vinkat av mamma och pappa som åkte tillbaka till Mora. Det var lite ledsamt när de åkte, vi har haft skitkul, men på fredag åker jag upp till Dalarna igen. Men först, en ny vecka!
 
Mamma, pappa, Madeleine och ett glas rött.
 
Storasyrran och jag.
 
Lördagkvällens outfit.
 
PT:s och kostrådgivare dricker drinkar. 238 kcal per glas, på ett ungefär.
 
Det var inte mycket folk när vi kom till Strömpan. Vad gör man då? Tar ett sjukt märklig bild såklart! 

Thursday! (Och Friday imorrn!)

Den här veckans träning har gått otroligt bra! Jag smockade till exempel upp 120 kg i benpressen i tisdags (+själva maskinen såklart, jag har dock ingen aning om vad den väger). Åtta repetitioner med fullt djup klarade jag av utan att stöna alltför högt. Bra gjort av mig!  Jag var så jävla nöjd när jag hade klarat detta att resterande sju benövningar gick av bara farten. High on life (eller ja, endorfiner)! Ibland krävs det bara en benpress för att göra mig glad.
 
Igår tränade jag min svagaste muskelgrupp, bröst, tillsammans med Amanda och Fredrik och även det gick bra. Kanske för att vi körde bänkpress på en "riktig" bänk där jag når ner med fötterna. Amanda och Fredrik satsar på styrkelyft och det är roligt att köra ett sådant pass med ibland för motivationen. I alla fall när det går bra och det gjorde det som sagt igår. Jag reppade på 45 kg i bänk vilket inte har hänt på länge, jag tror faktiskt inte det har hänt sedan mitt tidigare, mer viktkåta liv. Det är flera månader sedan.
 
Idag har jag städat, skurat och tvättat. Mina älskade föräldrar kommer nämligen imorgon och då vill jag har rent och snyggt, få dem att tro att jag alltid lever i en perfekt lägenhet (tyvärr läser mamma min blogg så där var den lögnen förstörd. Damn!). Jag har även varit hos optikern och gissat bokstäver. Min syn har inte förbättrats och inte försämrats och brytningsfelet på mitt vänsteröga är precis som för ett år sedan. Jahapp! 800 kronor fattigare för att få reda på ingenting, man tackar! Och linserna för det närmsta halvåret kommer nästa vecka, några tusingar dit med! Det är trist att vara närsynt, tänk vad mycket fint jag hade kunnat köpa om jag inte sett så dåligt.
 
Istället för att sitta och blogga nu  skulle jag ha tränat. Dessvärre fick jag blixthuvudvärk från ingenstans (fast det kändes som att den kom från helvetet) när jag var på väg dit för dryga timmen sedan. Jag kände mig dessutom som potatismos i kroppen så trots att jag VILLE fortsätta min cykeltur till ÖKK, lät jag förnuftet styra. Man ska inte träna när man har blixthuvudvärk och känner sig som potatismos i kroppen. Jag är faktiskt PT och måste föregå med gott exempel genom att lyssna på signalsubstanserna.
 
Jag köpte en trisslott på vägen hem istället, som plåster på såren och vann 60 kronor. Nu äter jag Alvedon och ska strax vika ihop de kläder jag tvättade tidigare idag, sedan ska jag ta en dusch, äta middag, läsa bok, lyssna på sommarprat och sova. Ny dag och nya tag imorgon! 
 

RSS 2.0