Maria

Jag har namnsdag idag, för alla som vill säga grattis och sådär.

Sommar

Alla som känner mig vet att jag hatar vinter och allt som har med den att göra. Snö, kyla, mörker. Längtar som en besatt efter sommaren. Vill sola, få färg på kroppen och fräknar på näsan, vill gå i fina klänningar utan att behöva strumpbyxor, vill vakna av fågelkvitter på morgon och se fram emot en dag med sol och bad och en fin fest senare på kvällen. Vill dricka rosé och äta jordgubbar med vänner. Sitta ute och skratta till 5 på morgon utan att frysa. VILL HA SOMMAR! Ett tag kvar ännu. Men den kommer. Och jag längtar!


Att komma hem

Att åka hem till föräldrarna är verkligen att vila upp sig. Man behöver inte handla. Man behöver inte laga mat. Man behöver inte diska. Man får choklad tills man vill kräkas och mat som är så god att man aldrig vill sluta äta. Men även om jag haft det jätteskönt här i Dalarna ska det bli trevligt att komma tillbaka till Örebro och studentlivet, jag trivs trots allt i mitt lilla rum och med korridorsvännerna. På fredag är det fest och jag ser redan fram emot det. Det blir min första riktiga korridorsfest. Känns spännande men HUR GÖR MAN? Får man ha klänning? Får man ha klackar? Ser man dum ut om man bara dricker vin och inte öl? Måste man ha dörren öppen till sitt rum? Jag vill verkligen inte att en dyndrak random person ska spy på mitt badrum, det pallar jag faktiskt inte. Men är man otrevlig om man låser sitt rum?

Djupa söndagsfunderingar som ni ser. Nu ska vi äta grekiska biffar med fetaost till middag, senare blir det Solsidan som är så jävla bra! Och jag vet att jag inte är särsklit unik när jag säger att jag älskar Solsidan. Men jag strävar inte efter att vara särskilt unik. Allt här i livet handlar egentligen bara om att älska sig själv, vare sig man framstås som unik eller inte. Då mår man bäst och då kan man också älska andra, det finaste som finns.

Årets första fräknar

Är strålande väder ute. Var nyss ute och gick en långpromenad med mamma och Sixten. Jättehärligt och jag fick till och med lite färg i ansiktet och årets första fräknar. Det kan man inte bli annat är glad av!


Yes!

Suttit och skrivit på arbetet hela dagen men nu är jag äntligen klar.
Firar detta med ett glas vin. Det är jag värd va?
Kvällen blir förövrigt lugn. Orkar inte ner på tältet och trängas med fulla bönder och skidturister.
Och om jag varit festsugen hade jag naturligtvis åkt till Örebro för att fira Micaela. Är så tråkigt att jag missar det partyt!

Blir gos med Sixten, häng med familjen och Melodifestivalen istället. Inte helt fel det heller! Imorgon eller på måndag åker jag hem till studentrummet.


På spåret vs. Let´s Dance

Det pågår en strid om vilket tv-program vi ska se här hemma ikväll, På spåret eller Let´s Dance. Pappa och Madeleine vill absolut se På spåret. Jag hävdar att det programmet gör mig åksjuk och Susanne tycker det påminner om magsjuka när man var liten. Vi vill se Let´s Dance! Det är bra på riktigt och På spåret ÄR ju faktiskt för pensionärer. Mamma är nöjd med allt och är neutral i frågan.

Om någon timme ska vi äta min favoritmat räkor och vitt vin. Det var ett krav för att jag överhuvudtaget skulle komma hem.
Världens bästa plugghjälpI Mora!

Kom hem sent igår kväll, möttes av en överlycklig hund som viftade så mycket på svansen att han ramlade omkull. Sötnosen!

Sov väldigt skönt i natt och vaknade pigg och utvilad. Idag har jag gosat mer med Sixten, matat honom med skinkskivor och kliat honom på magen. Sen följde jag med pappa till affären och handlade mat, råkade slinka ner en kaffebryggare och lite diverser hudkrämer på samma gång. Det gäller att vara smart när man är och handlar med sina föräldrar. Köpt en ny Ipod också, eftersom min gamla gått sönder.

Nu ska jag plugga jävligt intensivt i några timmar, så jag förtjänar ett vinglas eller två ikväll, det är ju faktiskt fredag!Segt

Försöker plugga, går jävligt segt. Kul att arbetet ska vara klart denna vecka, verkligen jättekul!

Kommit fram till att jag åker hem ikväll ändå. Madeleine ska hem så jag tar sällskap med henne. Väldigt bra för mig som är expert på att sova mig igenom tågbyten och dylikt (orkaner och flygolyckor), och så är det kul med sällskap. Fyra timmar ensam på ett tåg är tortyr.

Vasaloppsvecka i Mora. Får se om det blir en liten utgång eller två under helgen, det vore trevligt. Mindre trevligt att det tydligen är 29 minusgrader där uppe. Fy. Fan. Vill att det ska bli sommar typ nu.

Nu ska jag fortsätta segplugga, sen dusch, sen packning, sen stan och tågstation och hem!

Puss!


(Inte bara jag som längtar efter sommar, Sixten ÄLSKAR sol!)


Åka hem?

Funderar helt seriöst på att åka hem idag, hem till Mora. Saknar ju Sixten så mycket att jag nästan dör, lilla hunden!

MEN. Micaela har b-dayfest på lördag, jag har massor att göra i skolan, jag har tvättid på imorgon.
Vill, vill, vill hem men vet inte om det går.

Får se hur jag gör.

Nu ska jag plugga lite!


Sweeties!

Hej!

Jag måste börja med att säga att ni som fortfarande kikar in här är tappra, med tanke på hur sällan jag faktiskt uppdaterat den senaste tiden (det vill säga aldrig). Jag gillar er! Mycket!

Så. En liten update då:

- Jag bor i ett rum på 19,2 kvm i korridor i Örebro (inte så Maria Larsson, men jag trivs!)
- Jag fick 34 av 36 poäng på första tentan (på civilekonomprogammet. Inte för att skryta, men jag är faktiskt sjukt nöjd, jag tycker jag är grym, på riktigt)
- Jag saknar Sixten så det gör ont i hjärtat. Min lilla hund! (Som egentligen är Susannes och Freddans. Gillar dock att kalla honom min. Fina, fina troll!)
- Har fått nya vänner, gillar Micaela speciellt. Hon är smart, snäll och snygg, allt jag kräver av en vän (jag vet att många inte förstår ironi. Därför måste jag skriva det inom den här parentesen, att jag är ironisk. Gillar inte Mickis ENBART för att hon är smart, snäll och snygg).
- Har nollats. Massor av fest, även på vardagar. (Nu är det bara fest på helgen och det är skönt, man är trots allt inte 20 längre)

Nu vet ni lite om hur jag har det. Några frågor på det?


(Sixten var och hälsade på i Örebro en helg. Sötnosen!)

RSS 2.0